In deze agenda zijn de actuele beschikbare workshops en activiteiten weergegeven. Als je verder naar beneden scrolt zie je al onze activiteiten met uitleg erbij. Er kan wel eens iets veranderen, dus houdt de agenda in de gaten. Je mag tussendoor ook creatief aan de slag met al ons materiaal, dat geldt ook voor de houtwerkplaats. Je kan ook altijd gewoon langs komen voor alleen een kop koffie of een praatje. Mis je iets, of heb je zelf ideeën voor activiteiten? Leuk! Alle activiteiten worden door gasten vormgegeven dus laat het ons weten en we gaan samen kijken wat er mogelijk is.


Activiteiten

Avond programma
Open tot 9 op donderdag! We vormen deze avonden met alle gasten. Denk aan muziek, karaoke en gezelligheid!

Elke donderdag tot 21:00
Creatief bezig zijn en ontdekken
Iedere woensdag middag wordt er op diverse manieren creatief geknutseld. Denk aan kaarten maken, tekenen, sieraden maken. Gewoon aanschuiven!

Elke woensdag om 14:00
Deel je talent: Open podium
Welkom bij het open podium. Een plek waar iedereen een talent mag delen, of komen kijken.
Comedy, dans, muziek, toneel, circus, cabaret, schilderen, gedichten, (herstel)ervaringen, je passie, alles is welkom!
Er wordt een programma vooraf samengesteld. Deze wordt op de avond zelf bekend gemaakt. Ook is er altijd ruimte voor aanmeldingen op de avond zelf.
Meld jezelf aan via Facebook of mail naar eagleshelter9@gmail.com.

Een keer per maand op zaterdag. Bekijk de agenda voor het moment.
Edelsmeden
In onze werkplaats worden er workshops edelsmeden gegeven. Graag hierbij wel even opgeven van te voren. Dit kan via een mail, bellen of kom even langs!

Elke maandag 13:30, elke donderdag 10:30
Haken
We starten de week met samen haken! Al het materiaal is aanwezig. Diverse patronen kan je leren. Eigen werk is welkom, of je leert hier nieuwe dingen. De koffie staat altijd klaar.

Elke maandag om 11 uur.
Houtbewerken
De werkplaats is altijd toegankelijk om aan de slag te gaan. Je mag aan je eigen werk werken. Ook hebben wij altijd wel hulp nodig met iets dus wij kunnen je ook een opdracht geven.

Tijdens openingstijden.
HSP-Kring
Ontmoetingsplek voor hooggevoeligen. Bij interesse kan je gewoon binnenlopen.

Een keer per maand. bekijk de agenda voor de data.
Jongeren avond
Een keer per maand gaat een groepje jonge Shelter gasten (vanaf ongeveer 16 jaar) van start met KOOK-CHILL-AVONDJES. We verzamelen om half 6, daarna samen chillen tot 9 uur. Je kan mee eten voor 3 euro. Ook belangstelling?
Neem dan even contact op (PB op facebook of bellen) voor info en/of om jezelf voor deze avondjes op te geven.

Een keer per maand op vrijdag. Vaak het eerste weekend van de maand.
Juntos Espańol (Samen Spaans)
Wil je de Spaanse taal leren spreken? Met een groepje wordt spreken en lezen behandeld. Geef je even van te voren op via mail, bellen of kom even langs!

Elke woensdag om 11:00
Kaarten maken
Er is genoeg materiaal om je eigen, of samen met anderen kaarten te maken. Kerst, pasen, oud en nieuw, verjaardagen. Alles is mogelijk!

Tijdens openingstijden.
Koken en eten
Drie keer per week wordt er samen gekookt en gegeten. Geef jezelf op voor 14:00 als je mee wil eten. Dit kost 3 euro. Helpen bij het koken mag, maar is niet verplicht. Als het mooi weer is zetten we soms de barbecue aan!

Woensdag, donderdag en zaterdag 17:00
mPOWERGROEP
De mPOWER-GROEP geven we samen vorm. Delen, helen, inspireren en empoweren staat centraal. Buiten openingstijden, niet binnen lopen maar deelname na opgeven.

Wisselend, neem contact op voor deelname.
Muziek
Van 3 tot 5 repeteert er een band. Je mag altijd komen kijken en zelfs meteen deelnemen. Teksten en akkoorden zijn aanwezig. Vanaf 4 is er een vrije inloop voor losse muzikanten om deel te nemen en samen te jammen. Dit loopt vaak na het eten door tot in de avond.

Elke donderdag 15:00
NA Meeting
NA betekent Narcotics Anonymous. Het is een niet-commerciële gemeenschap van anonieme leden, mannen en vrouwen die alleen bekendstaan met voornaam, voor wie verslaving een ernstig probleem was geworden en die elkaar als herstellende verslaafden helpen clean te blijven door geregeld samen te komen. Het is een programma met als uitgangspunt volledige onthouding van alle drugs. Het verlangen om te stoppen met gebruiken is de enige voorwaarde om lid te zijn en aan te sluiten bij een meeting. Voor meer informatie kan je contact opnemen met ons of https://www.na-holland.nl/.

Elke woensdag om 19:30
Percussie groep
We gaan met een groep diverse ritmes leren en spelen. Je niveau maakt niet uit, dus je kan gewoon aanschuiven.

2 keer per week, wisselend per week. Houdt de agenda in de gaten.
Repair Café
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan deskundige vrijwilligers aan de slag waar je bij staat. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen door mee te kijken bij de reparatie.
https://repaircafe.org/

Elke tweede zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00
Repetitie No Rules
Iedere maandag om 4 uur is de huisband No Rules los aan het gaan op het podium. Publiek is welkom. Er is altijd ruimte voor meerdere bands. Bij interesse loop binnen.

Elke maandag om 4 uur.
Schilderen
Er wordt een workshop gegeven maar je kan ook altijd vrij schilderen. Gewoon binnenlopen bij interesse en je kan meteen aansluiten.

Woensdag 14:00, zaterdag 13:30
Stenen stippen
Dit is een creatieve workshop. Met verf en stenen kunnen diverse patronen gemaakt worden. Gewoon aanschuiven!

Wisselend, bekijk de agenda voor de data.
Tai Chi Gevorderden groep
Tai Chi workshop. Het is handig als je sport kleding aantrekt. Deze groep is voor de gevorderde, bij interesse kan je langs komen bij de andere groep!

Elke woensdag om kwart voor 3.
Tai Chi Instap groep
Tai Chi workshop. Kom bewegend tot rust. Bij interesse kan je zo binnenlopen en meedoen. Het is handig als je sport kleding aantrekt. We hebben een instap groep, en een gevorderden groep.

Elke woensdag om 4 uur.
Tuinieren
In de (moes)tuin kan iedere dag lekker gewerkt of vertoeft worden! Ook is er een hoek met bonsai boompjes en een aparte speelhoek voor kinderen. Groene vingers en ook ideeën zijn altijd welkom.

Altijd met mooi weer.
Zingen
Zingen met Lenie en Wim! Zing je graag onder de douche, of professioneel? Kom gezellig met ons mee zingen. Je niveau maakt niks uit, je kan gewoon aansluiten. We zingen Nederlandse, Spaanse en Engelse liedjes. Wij hebben teksten dus je hoeft niks mee te nemen.
Met mooi weer gaan we buiten zitten, met slecht weer binnen.

Elke maandag om 3 uur.